Publicerad 2022-12-01 17:34

Referat:

Engelholm - Malmö VK 0-3 (15-25, 17-25, 26-28)

En ny vardagsmatch mot EVS stod på schemat, den här gången borta i Ängelholm. Då lagen möts nyligen var Malmö bekant med motståndet och man var beredd på att de unga Engelholmskillarna skulle kunna plocka fram en hög nivå samtidigt som det också kan svänga snabbt till att man gör mer enkla misstag.

Malmö börjar matchen bra och man drar snabbt ifrån i poäng. Man spelar stabilt med ett varierat anfallsspel där man låter Engelholm göra misstagen. Man får också god utdelning i serven vilket gör det svårt för hemmalaget att komma till bra anfallslägen. Första set går komfortabelt till Malmö, 15-25.

I andra set gör Malmö lite byten och får en sämre start där några misstag på flera positioner tillsammans ger EVS chansen att ta ledningen. Engelholm servar bra och hittar smarta anfall där man tar poäng via Malmös block. Timeout och Malmö får börja jaga sig tillbaka. Mot mitten av setet hittar man tillbaka till sitt spel och går om. Setet avslutas på ett spektakulärt vis med att center Calle gör serveess via två missiler till floatservar, 17-25.

I tredje set rinner energin ur hemmalaget lite och Malmö fortsätter att ånga på vilket ger en ledning med några bollars marginal. EVS lyckas dock hitta tillbaka till sin kämpaglöd efter att Malmö bjuder in med dåligt fokus i servemottagning och några misstag i anfall. Slutet av setet blir därmed en rysare med flera jämna dueller och bollar som räddas via pinball-studsar på diverse spelare. Då kliver Calle på nytt in och stänger matchen med två raka blockpoäng och säkrar tionde raka segern för Malmö.

I dagens match spelar Malmö runt och det är flera som får chansen till speltid. Lite ovana konstellationer leder till lite sämre kommunikation men laget står upp för varandra och löser det till slut.

EVS kämpar på ett inspirerande vis på alla bollar och plockar upp mycket i defense. Även de spelar runt lite och lyckas väl i flera olika konstellationer med hela laget som bidrar.

Matchens MVP ges av laget till Carl Ahremark som bidrar med bra block och serve i viktiga lägen och som tar säkra poäng i de anfallslägen han får.

Sista matchen innan jul spelas hemma mot Örebro den 10/12. Välkomna då!