Herr-A

ÄNTLIGEN MATCH IGEN!

Publicerad 2021-10-03 12:17

Efter en lång tids väntan var det så äntligen dags igen för match. Det blev en spännande och rolig match, förväntningarna på resten av säsongen stiger. Tack till alla inblandade och den fantastiska publiken också! Matchreferat av Jon Lindén under bilden nedan.

Förlust i premiären för Malmö

Malmö VK - Göteborg volleybollklubb 1-3 (25-14, 23-25, 13-25,14-25)

Efter ett allt för långt uppehåll var det äntligen dags för matchspel i division 1 Södra igen.

I nya hemmahallen Helenholmshallen tog Malmö VK emot gästande Göteborgs volleybollklubb (före detta Kfum Göteborg). Göteborg har under flera säsonger presterat topplaceringar i serien och hemmalaget visste på förhand att det skulle bli en tuff uppgift att rå på dem.

Första set inleder med att Malmö rivstartar och visar upp ett spel som troligen är något av det bästa som laget någonsin presterat. Energin är hög och anfallsspelet är nästintill 100% i effektivitet. Alla utvägar är involverade och bortalaget pressas till att göra egna misstag. Göteborg får aldrig riktigt chansen och setvinsten går komfortabelt till hemmalaget.

I andra set skakar Göteborg av sig premiärnerverna och höjer sitt anfallsspel några snäpp. Lagen följs åt i effektiv side-out blandat med långa spektakulära bolldueller. Setet står och väger men Malmö lyckas aldrig att riktigt att ta chanserna man får för att rycka ifrån. Istället får Göteborg några bollars försprång vilket räcker till setvinst trots att Malmö knaprar igen precis mot slutet.

I tredje och fjärde är Göteborg fullt igång med sitt effektiva anfallspel. Man har också dragit ner på de egna misstagen medan Malmö inte lyckas hitta press i sin serve och även gör några för många misstag.

En avgörande faktor blir också när Göteborg byter in en ny vänsterhänt högerspelare med tidigare proffserfarenhet. Han visar sig vara helt ostoppbar och lyckas ta poäng åt sitt lag även i svåra situationer.

Coach HannaMaria Thomasson berömmer hela lagets insats men ger en extra eloge till vänsterkanten Elias Sandgren som är den i Malmö som närmast kunde steppa upp och matcha Göteborgs högerspelare i aggressivitet och poänggörande i viktiga lägen.

Nästa match spelas den 10/10 borta mot Engelholm.

Magnus Persson
Md st dmedlem
Bli stödmedlem i Malmö VK! Endast 300 kr som ger dig fritt inträde på våra elitseriematcher.
Md elitserien logo vit
Md md intresse mvk
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub