Herr-A

Falkenberg-Malmö

Publicerad 2021-10-17 00:27

Falkenberg-Malmö 3-1 (25/14 25/22 19/25 25/18)

Så var det dags för bortamatch igen, mot Falkenbergs ungdomar, i Falkhallen i Falkenberg.

Efter att ha varit full trupp och 14 spelare båda första matcherna denna säsong, så var det idag ett stort manfall och vi körde upp med nio spelare samt coach Hannis.

I startsjuan hittade vi inte mindre än fyra nya ansikten från tidigare matcher. Med på matchen hade vi dessutom sannolikt klubbens snabbaste genombrott, nytillskottet Sasha från Tyskland deltog på första träningen i torsdags och debuterade på match redan lördag! :-)

Då vi skulle möta ett ungt och skolat lag så visste vi hur viktigt det skulle vara att gå ut tidigt och visa "var skåpet ska stå stå" och spinna vidare på laginsatserna och det fina defence spelet från tidigare matcher.

Set1

Därför var det väldigt tråkigt att vi inte riktigt var med när matchen startade och att vi underpresterade rejält både i servemottagning och serve. Falkenberg tog tidigt fyra bollars ledning, som efter 17-13, rann iväg till 25-14.

Set2

Även nästa set började som första slutade och Falkenberg gick upp i ledning 17-7, innan vi började en magisk upphämtning. Falkenbergs ungdomar började missa och tappa tron, medans Malmö började göra jobbet i alla moment och spelade som ett pånyttfött lag.

17-7 blev till 22-22 och i backspegeln var det där vi fick hade vår riktiga chans att vända matchen. Tyvärr så gick inte bollarna vår väg och även detta set gick till Falkenberg.

Set3

Upphämtningen i andra hade dock gjort något med matchen. Plötsligt så pressade Malmö tillbaka Falkenberg med fina servar av Amarillo (5-5 till 5-11), Mats (8-15 till 8-19) och stabilt block och defencespel. Det blev en välförtjänt, sprakande setseger med mycket adrenalin och glädje.

Set4

Kanske fick vi en backlash på den höga adrenalinnivån från tredje set, då matchen ändrade karaktär igen och Falkenberg steppade upp sin serve och spel. Tyvärr så kunde vi inte följa upp den fina serven från tredje set och trots starkt defensivt spel och många fina individuella insatser så ryckte Falkenberg til först 8-4 och sen 17-10 innan slutsiffrorna landade i 25-18.

Sammanfattningsvis så var Malmös högstanivå högre än Falkenbergs, men Falkenberg höll en jämnare nivå över hela matchen.

En för dagen tunn trupp och en katastrofal inledning tillsammans med en generellt för svag serve gjorde att vi aldrig riktigt kunde få grepp om matchen.

Riktigt kul att vi fortsätter att "bygga lag" och involvera alla spelare, spela bra och uppoffrande defence och att vi med aktiva byten kan få matchen att ändra karaktär i vår favör.

Nya tag nästa helg 23/10 mot Gothia hemma i Heleneholmshallen!

Anders Haraldson
Md st dmedlem
Bli stödmedlem i Malmö VK! Endast 300 kr som ger dig fritt inträde på våra elitseriematcher.
Md elitserien logo vit
Md md intresse mvk
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub