Herr-A

Första vinsten för säsongen!

Publicerad 2021-10-10 17:31
917e44c8 4a31 4c3c 8a26 49bdb42b9dde

Första vinsten för säsongen!

EVS – Malmö VK 1-3 (21-25, 25-21, 23-25, 21-25)

Malmö tog sig under söndagen upp till Ängelholm för säsongens första bortamatch. EVS är ett duktigt lag och Malmö stod i en liknande situation förra säsongen med ett tidigt bortamöte där man underskattade Engelholm och förlorade matchen. Hela laget visste att det skulle bli en tuff uppgift men som man skulle kunna klara om man spelade koncentrerat och som ett lag.

På morgonen innan avresa meddelas att vänsterspiker Elias är sjuk vilket leder till några justeringar i startsexan. Första set inleds med bra spel och Malmö rycker direkt i passare Oskars hoppserve. EVS kämpar sig tillbaka under mitten av setet för att Malmö ska rycka igen. Engelholm gör fler misstag än Malmö och centrarna visar på bra blockspel för att stänga EVS kantanfall. Setet går till Malmö.

I andra set börjar Malmö med en förändrad startsexa. Energin i laget sjunker lite vilket också påverkar kommunikationen och fokus i servemottagning och grundspel. EVS drar ifrån och även om Malmö långsamt jobbar sig tillbaka räcker det inte för att rädda setet. Ett glädjeämne i setet är "ex EVS-aren" Martins Veiss som kommer in och tar poäng i anfall, block och till med i serve mot sin forna hemmaklubb.

Tredje set är mycket jämnt och slutar i Malmös favör med små marginaler. Man hittar tillbaka till sitt stabila spel och drar ner på misstagen. Laget anpassar sitt försvarspel efter EVS och plockar upp de luriga pet som kommer. Vänsterkanten Arash Azadfar byts in för att stärka upp servemottagningen mot EVS tuffa hoppservar. Han bidrar med den stabiliteten som krävs för att Malmö ska knipa setvinsten. En avgörande faktor är också när center Magnus Persson går ner för att serva och hans tunga float skapar problem för EVS.

I fjärde set fortsätter Malmö att spela bra. Vid ställning 11-9 får lagets stora poänggörare Patrik Bertilsson en skada vilket gör att han tvingas gå av plan. Laget tvingas plötsligt ställa om men är snabba på att anpassa sig och lyckas hålla jämna steg med Engelholm genom hårt slit och bra lagspel.Vid ställning 20-20 är olyckan framme igen när centern Magnus stukar foten och ännu ett snabbt byte måste göras. Matchen står och väger och Malmö visar då upp en enorm mental styrka och krigar till sig poäng efter poäng fram till matchvinst 25-21.

Sköna tre poäng går till Malmö och matchen kan sammanfattas som en sann lagvinst. Man kämpar och sliter för varandra samtidigt som man lyckas hålla nere misstagen vilket tvingar motståndarna till missar. Försvarsspelet är stabilt och man anpassar sig effektivt utefter vad motståndarna gör. Det är kanske inte den allra bästa matchen man spelat men den spelas, och vinns, som ett helt lag där alla är involverade.

Coach HannaMaria vill skicka ett extra beröm till centrarna Minh Le, Magnus Persson och Joel Persson för bra blockspel och hög dödlighet i anfall när man fick chansen.

Nästa match spelas borta mot Falkenberg den 16/10.

Jon Linde’n
Md st dmedlem
Bli stödmedlem i Malmö VK! Endast 300 kr som ger dig fritt inträde på våra elitseriematcher.
Md elitserien logo vit
Md md intresse mvk
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub