Herr-A

Full pott denna helg!

Publicerad 2022-10-09 21:04

KFUM Örebro - Malmö VK 0-3 (11-25, 11-25, 18-25)

Efter att ha sagt adjö till Jon och Sasha som tog tåget hem från Linköping på lördagen, så åkte övriga nio vidare till Örebro på lördagen, för övernattning och spel mot KFUM Örebro på söndagen.

Lördagkvällen tillbringades i glada vänners lag och vi beslutade redan då att spela Stefan som libero, Elias och Fabian som vänster och endast ha avbytare på pass och center. Bedömningen var också att vi skulle gälla som favoriter och att det inte skulle krävas samma coach-insats som mot Linköping.

Laget tillbringade söndagförmiddagen med väldigt bra förberedelser inklusive hemköpt frukost på vandarhemmet, promenad i höstsolen samt ankomst till finfina Idrottshuset 1,5 timme före match. Vi slussades sedan från en jättestor hall, till en lite mindre stor hall, till en ganska liten hall där KFUM Örebro väntade.

Vi fick väldigt trevligt bemötande och information att KFUM Örebros stomme i form av sex spelare lämnat laget inför säsongen och baserat på det vi såg i hallen så insåg vi att utmaningen för dagen skulle ligga i våra egna huvuden. Målsättningen för matchen var att hålla nere våra egna misstag och ta resten av spelet som det kom.

Anders Haraldson lämnade över coach-pinnen till Rade och fick som passare lov att fokusera på att komma över sin volleyboll-abstinens från lördagen. Örebro spelade precis så kantigt som vi pratat om innan match, men ändå inte var helt förberedda på. Matchen inleddes av lite överambitiöst spel av passare Anders och mycket misstag och dålig kommunikation i block och baklinjespel. Lagen följdes åt till 7-7 innan Malmö tog sig i kragen, sänkte pulsen och ambitionen och med stabil serve och färre misstag gick ifrån till 12-9, 17-10 respektive 25-11.

Inför andra set pratade laget om att jobba på förstabollarna mer och fokusera på att hitta ett bra centerspel. Efter en igen ganska jämn inledning på setet så gick Malmö från 5-5 till 14-5 i Mats Pranters serve. Behållningen i setet var annars; bättre förstabollar av kanter och libero samt bra och säkert anfallspel av centrarna samt högerkanten Martins. Även detta set gick till Malmö med överlägsna 25-11.

Ett lite smartare servande och felfriare anfallsspel från Örebro tog ett vid det här laget ganska ofokuserat Malmö på sängen i tredje set. Även om setet i stort sett leddes av Malmö så följdes lagen åt och Malmö fick ta time-out i underläge 14-16. Lite välriktad "jävlar anamma" från Elias Sandgren fick laget att rycka upp sig och settet och matchen bärgades med stabila 25-18.

Summa summarum en mycket svårmotiverat och därav svårspelad match. KFUM Örebro är sannolikt ett mer passande motstånd för MVKs B-lag i division 2, men matchen var ändå en bra centerträning och mental övning för laget. Behållningen och glädjeämnet är helgen som helhet. 6 av 6 poäng denna helgen, 15 av 15 poäng totalt och serieledning samt 1/4 av serien och nästan hälften av bortamatcherna avklarade. Detta bara tre(!) helger in på säsongen.

Dagens MVP röstade laget fram till Julius!

Nästa helg är det hemmamatch mot Gothia.

Md md intresse mvk
Md freegifmaker.me 2ibkx
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub