Herr-A

Herr A går in i juluppehållet som serieledare! 11 vinster av 11 möjliga!

Publicerad 2022-12-11 16:29

Malmö VK – Örebro 3-0 (25-13, 25-17, 25-16)

Sista matchen innan juluppehållet spelades mot Örebro hemma i Limhamns sporthall. Laget var taggade att avsluta på bästa sätt och säkra den elfte segern i rad av elva möjliga.

Matchen inleddes också på bästa möjliga sätt med 6-0 ledning i passare Nils hoppserve. Genom hela setet spelar Malmö avslappnat och får till en hög nivå i servarna som skapar stora problem för bortalagets servemottagning. Malmö har tvärtemot en stabil servemottagning som ger möjlighet till ett snabbt och effektivt anfallsspel. Högerkant Martins Veiss tar flera poäng genom bra anfall och Malmö vinner första set på kliniskt vis 25-13.

I andra set gör Malmö lite ändringar och bl.a. Alexander Aizenberg kommer in på högerkanten för sitt första set för säsongen. Han gör detta på ett bra vis med aggressiva svingar på lägena han får. Örebro lyckas få lite bollar med sig i början av setet och undviker den här gång därmed att hamna på efterkälken. Man kommer till bra anfallslägen och dödar bollen när Malmö inte lyckas täta till i blocket. Malmö fortsätter dock ha tålamod och bit för bit arbetar man fram ett försprång som sen leder till en stor ledning och till ny setvinst 25-17.

Malmö väljer att stuva om i startsexan ännu en gång inför det tredje setet och Minh som brukar finnas på centerpositionen får istället chans på vänsterkanten. Det börjar märkas att matchen gått enkelt för Malmö då man tappar fokus i framförallt serven och flera egna misstag ger Örebro enkla poäng och möjlighet att hänga med i poängprotokollet. En ny serverunda av Nils i mitten av setet gör att Malmö rycker ifrån och glider iväg till set- och matchvinst 25-16.

Malmö gör en bra insats där man spelar stabilt och lyckas att hålla energi och fokus uppe under större delen av matchen. Överlag hade man en bra nivå i servarna som lade grunden för många enkla poäng. MVP ges av laget till Nils Åkerman på passarposition som bidrar med poäng i både serve och pet såväl som med fina pass och hög energi på plan. Örebro fick som sagt svårt att hänga med och att klara av Malmös servepress och anfallsspel. Däremot lyckas man väl i vissa spelsekvenser och kan ta en del fina poäng som resultat. Örebro visar också på en härlig spelglädje och gott humör matchen igenom oavsett vad som stod på resultattavlan vilket förtjänar en eloge och som gjorde matchen till en rolig volleybolltillställning för alla inblandade.

Efter en fantastisk första halva av säsongen där man gått helt obesegrade tar Malmös herrar A en förtjänad julvila och laddar inför nästa år då man går för serievinst!