Herr-A

Herr-A vinner i högdramatiskt match mot Gothia

Publicerad 2022-10-16 18:17

Malmö VK – Gothia 3-0 (26-24, 29-27, 26-24)

I söndagens hemmamatch i Helenholmshallen stod Gothia som motståndare efter att ha spelat en tuff femsetare mot Lund B dagen innan. Trots att det bara är Malmös sjätte match för säsongen och mitten av oktober var det alltså dags för returmöte mot det duktiga Gothia. Hemmalaget hade lite bortfall i spelare men kunde tack vare sin breda trupp ändå ställa upp med ett lag att räkna med och som hade målet att fortsätta vara obesegrade.

I första set inleder Malmö med utmärkt servemottagning men lyckas inte komma helt rätt i anfall och får inte de förväntade poängen med sig. Gothia spelar dessutom bra block-försvar och vinner många av de längre bollduellerna. Det jämna spelet gör att Malmö blir lite passiva och det krävs en timeout och ett gemensamt snack för att man ska hitta tillbaka till att våga satsa i anfallet. Setet svänger först till fördel för Malmö innan Gothia gör ett ryck till 18-20. Malmö fortsätter dock med högt självförtroende och kämpar sig fram till en kvittering och sedan vinst med 26-24.

Andra set fortsätter i samma jämna anda och spektakulära bolldueller avlöser varandra. Gothia håller en hög press i serve som i vissa stunder ger Malmö problem i mottagningen. Hemmalaget har en liten ledning men börjar att slappna av för mycket vilket leder till ett nytt ryck av Gothia. Slutbollarna är fyllda av dramatik med flera otroliga defense-aktioner av båda lagen varav ett exempel är Johans sittande bagger som sedan kan leda till ett poäng. Malmös "nya" spelare i truppen Carl Ahremark kliver också fram med ett monsterblock mot Gothias högerkant vilket ger Malmö momentumet att tillslut kämpa till sig setvinsten.

I tredje set får Gothia en bra start innan Malmö riktigt kommit igång och bygger upp en halvstor ledning under mitten av setet. Malmö byter in passare Radomir vid underläge 11-15 som genom bra pass och fina servar tar Malmö in i matchen igen. Hemmalaget kämpar sig till ställning 23-23 varefter en otrolig bollduell utspelar sig. Vänsterkant Nils räddar upp boll efter boll i bakplan innan Gothia tillslut missar ett anfall och ger Malmö matchboll. Bortalaget vinner tillbaka serven en gång till innan Malmö tillslut dödar setet och matchen med 26-24.

Dagens match bjöd på stor dramatik, spänning och välspelad volleyboll. Malmö visar återigen att man är starkast när det gäller och kan plocka fram det lilla extra i slutet av varje set. Man kämpar på och får god hjälp och energi av sin avbytarbänk. Gothia gör en ännu bättre match än i förra mötet och bjuder på oerhört segt motstånd då man bland annat plockar upp många bollar i försvar. Med detta i åtanke hade matchen lika gärna kunnat utvecklats till en rafflande femsetare och ett 3-0 resultat gör de inte riktigt rättvisa. Samtidigt gör Malmö en fantastisk match och gör sig utan tvekan förtjänta av den sjätte raka vinsten i årets division 1. Dagens MVP gav laget till vänsterkant Johan Mårtensson som bidrar förtjänstfullt i samtliga spelmoment, serve, mottagning, försvar och anfall och utgör en grundläggande anledning till att Malmö vinner.

Nästa match spelas hemma mot RIG Falköping den 22/10. Välkomna till Heleneholmshallen då!