Herr-A

Jämn 5-setare mot RIG

Publicerad 2021-11-15 19:08

RIG Falköping – Malmö VK 3-2 (21-25, 25-21, 25-23, 22-25, 15-13)

Under helgen reste Malmö till Falköping för säsongens första, av flera, långa bortamatcher. Kvällsmatchen visade sig bli en både jämn och svängig tillställning som tillslut landade i vinst för hemmalaget.

Taktiken inför matchen var att våga sätta press i serven, något som laget i det stora hela lyckades bra med. Detta ledde till att RIG kom ifrån nät och hade svårare att hitta bra anfallslägen på kanten samtidigt som de inte kunde använda sina effektiva centrar. Samma sak var sant åt andra hållet och när Malmö inte fick fram sin servemottagning hela vägen innebar det att det stora RIG-blocket kunde positionera sig väl och antingen ta poäng direkt eller möjliggöra ett fint och uppoffrande försvarsspel.

Lagen följs åt i alla set och det laget som lyckas hålla nere misstagen blir de som kniper setsegern. I avgörande set får Malmö en drömstart genom Mats Pranters serve vilket leder till ledning 8-4 i sidbytet. Tyvärr lyckas RIG ta sig ifatt genom en kombination av bra spel och några för många misstag från Malmös sida. Sammanfattningsvis delas tabell-poängen ut helt rättvist men med vetskapen om att små saker hade kunnat göra stor skillnad.

Extra beröm går till center Mats Pranter som gör det exceptionellt bra i alla spelmoment och närmast på egen hand räddar Malmö i flera set genom tung serve och avgörande block.

Nästa match spelas den 20/11 då Malmö möter Lund på hemmaplan.

Jon Lindén
Md st dmedlem
Bli stödmedlem i Malmö VK! Endast 300 kr som ger dig fritt inträde på våra elitseriematcher.
Md elitserien logo vit
Md md intresse mvk
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub