Herr-A

Malmö VK - Rig Falköping (25-19, 19-25, 14-25, 22-25)

Publicerad 2024-03-03 19:45

I sista hemmamatchen (i grundserien) ställdes Malmö mot ungdomarna i Rig Falköping. Förra mötet var en bitter förlust för Malmö och man såg fram emot att ge bättre motstånd den här gången. I Rig är det vänsterkant Elmer Andersson som är en viktig pusselbit men där även förstaårseleven (!) Axel Enlund klivit fram som poängmaskin på högerkanten.

Tyvärr inleds dagen dåligt för Malmö då högerkant Fabian skadar sig redan under uppvärmning och helt får stå över matchen. Trots detta lyckas Malmö öppna matchen på bästa vis och spelar stabil volleyboll under hela första setet. Effektiv sideout och bra servetryck pressar bortalaget vilket leder till en del misstag i anfall. Tim Johansson steppar upp och är mycket effektiv från högerkanten och leder laget med bra energi. En bekväm setseger för Malmö 25-19 ger en god känsla inför för resten av matchen.

Rig hämtar sig och sätter upp ett bra block i början av set två vilket gör att de inledande bollarna rullar deras väg. En miss kring poängställningen i sekretariatet ger en längre paus i matchen där båda lagen får försöka ladda om när spelet väl kan sättas igång igen. Malmö tar sig då ikapp och förbi till ledning 10-7 och känslan från första set återfinner sig. En sämre period i Malmös servespel ger dock Rig chansen att komma ikapp och poängställningen svänger fram och tillbaka. Rig gör ett sista ryck mot setslutet och tar vinsten 19-25.

Tredje sett öppnar med en ny dålig start för Malmö som man denna gång inte lyckas hämta sig ifrån. Energin sjunker och precis när Malmö börjat ta ikapp kan bortalaget dra ifrån på nytt till en rejäl ledning i Elmer Anderssons serve. Setet spelas färdigt och Malmö glömmer och tar sikte på nästa.

Malmö prövar en ny uppställning i fjärde set där vänster Patrik Bertilsson kommer in och får visa upp fint anfallspel på kanten. Som helhet fortsätter dock Malmömaskineriet att hacka. Trots poängmässigt jämnt spel lyckas man inte riktigt hitta det flyt i spelet man hade i första set. Rig stänger sedermera säcken, och matchen, med setvinst 22-25.

Malmö gör ett riktigt bra set i dagens match men får därefter inte till den egna nivån. Samtidigt spelar Rig bra volleyboll och visar varför man ligger 6:a i tabellen. MVP i bortalaget går till Elmer Andersson medan priset på Malmös sida går till Jens Ahremark. Nya tag redan på fredag då seriens sista match spelas borta mot Örkelljunga.