Herr-A

Malmös herrar fortsätter segertåget även i 2023

Publicerad 2023-01-29 13:05

Malmö VK – Lund B 3-0 (25-16, 25-15, 25-14)

Under lördagen var det dags för första machen i andra halvan av säsongen då Lund stod som motståndare. Efter ett ovanligt långt matchuppehåll efter jul och nyår låg fokus för Malmö i att få igång ett eget stabilt spel och man hoppades på att inte vara allt för ringrostiga. Att det var länge sedan Malmö spelade match visade sig inte märkas överhuvudtaget då man tar en mycket övertygande seger på hemmaplan.

Första set innehåller bra spel från båda lagen där Lund gör sitt bästa för att utnyttja fingrar och luckor i det stora Malmöblocket. Hemmalaget lyckas dock ha en god disciplin i blocket vilket lägger grunden för ett bra försvarsspel där man kan rädda upp många bollar. Mottagningen fungerar närmast perfekt vilket ger passare Oskar möjlighet att sätta upp ett snabbt anfallsspel till båda kanter och centrar. Även om Lund kämpar för att hålla sig kvar i setet drar Malmö ifrån och vinner med 25-16.

I andra set tar Malmö in en ny passare i form av Nils Åkerman. Han får dock en otacksam start då Malmös mottagning slarvar bort några bollar vilket ger en ledning för Lund med 0-4. Man behåller dock lugnet och efter en side-out drar Malmömaskineriet igång. Fabian går ner för att serva och gör det med bravur vilket slutar med en 8-6 ledning för Malmö. Efter den lite svajiga starten hittar hemmalaget tillbaka till sin stabila höga nivå och genom fortsatt bra servande får man en stor ledning och vinner setet med 25-15.

Malmö gör lite byten inför nästa set och plockar in Sascha på vänsterkanten samt Martins på högerkanten. Även Lund stuvar om i startsexan och ger chansen till sina yngre spelare att testa vingarna mot Malmö. Uppgiften blir en tuff sådan då hemmalagets nya sexa plockar upp samma höga nivå som laget hållit matchen igenom. Fortsatt bra servande och blockspel samt flera fina back-spikes från Patrik Bertilsson och segern går till Malmö.

Allt som allt står Malmö för en imponerande insats där man använder samtliga 14 spelare i truppen för att vinna matchen. Man spelar avslappnat och har roligt på plan utan att falla i fällan att tappa koncentrationen och sjunka i nivå. Lund kämpar på bra utifrån sina förutsättningar och man visar på ett moget anfallsspel där man försöker utnyttja Malmös block för att ta poäng. Tre poäng går till Malmö och man får en bra känsla att ta med sig inför nästa helgs drabbning mot Habo C och Habo B.

Matchen MVP röstades fram med betryggande majoritet till Carl Ahremark.