Herr-A

MVK tar 3 poäng mot EVS

Publicerad 2022-01-16 13:16

Malmö VK – EVS 3-1(25-17, 25-15, 24-26, 25-18)

Trots coronakaos i Elitserien kunde helgens match i division 1 fortgå som planerat. Motståndarna för dagen, Engelholm, har haft en tuff period i serien där de numera är placerade sist. Samtidigt är placeringen missvisande då de har spelat jämnt mot lagen i serietoppen och Malmö visste att man skulle behöva spela bra för att få en vinst.

EVS kom till Heleneholmshallen i Malmö med en lite annorlunda trupp än senast med flera yngre spelare. Detta märks i att det tar ett tag för Engelholm att skaka av sig nervositeten och hitta sitt spel. Malmö utnyttjar detta på bästa sätt och håller en hög press i sin serve samt är effektiva i både side-out och transition. Man visar också upp en stor kämpaanda och uppoffrande försvarsspel. De två första seten går följaktligen komfortabelt till Malmö.

I tredje set ändrar Engelholm om i sin uppställning och höjer nivån i sitt egna spel. Samtidigt går Malmö ner i energi och hänger riktigt inte med i bortalagets nivåhöjning. Man får lite svårare att lyfta fram servemottagningen vilket i sin tur gör att de enkla poängen man fick i de två första seten försvinner. Malmö gör lite byten och är påväg att vända tillbaka setet men Engelholm avslutar med ett stort blockpoäng och tar setet välförtjänt.

Hemmalaget konstaterar att det är som ett helt nytt lag man möter nu jämfört med matchens inledning och att man behöver hitta tillbaka till sin nivå och till en högre energi. Truppen lyckas med uppgiften genom att hjälpas åt och stötta varandra. Engelholm fortsätter dock att spela bra i både servemottagning och defense vilket gör det till ett jämnt och välspelat set men som slutar i Malmös favör.

Beröm till Engelholms juniorer som kämpar på efter två tunga set och tillslut hittar en nivå där de sätter hög press på hemmalaget.

Malmö får en spelledig helg innan det bär av för möte mot serieledarna Göteborg den 29/1.

Jon Lindén
Md st dmedlem
Bli stödmedlem i Malmö VK! Endast 300 kr som ger dig fritt inträde på våra elitseriematcher.
Md elitserien logo vit
Md md intresse mvk
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub