Herr-A

MVKs herrar vinner mot Gothia

Publicerad 2021-10-24 11:52

Malmö VK – Gothia 3-1 (25-21, 25-22, 17-25, 25-16)

Efter förlusten mot Falkenberg förra helgen var laget sugna på att ta revansch. Den här gången stod Gothia som motståndare i Heleneholmshallen i Malmö. Gothia var för dagen förstärkta av tidigare elitspelarna, tillika bröderna, Anton och Jakob Tegenrot.

Första och andra set innehåller jämnt spel med många längre bolldueller. Malmö har dock hela tiden övertaget genom bra servetryck och bra blockspel. Center Julius Dzieszynski är huvudfiguren för Malmös blockspel och stänger Gothias försök till centerspel vid flera tillfällen. Malmös båda passare gör också ett bra jobb i att fördela spelet på ett sätt som drar isär Gothias block och möjliggör Malmös anfallspel.

I det tredje setet börjar Malmö med att missa en del servar vilket ger Gothia enkla poäng och chansen att rycka ifrån. Energin och fokus sjunker för hemmalaget och man hamnar i ett stort underläge. Flera byten görs och Malmö får då igång spelet och börjar närma sig Gothia igen. Vändningen sker dock försent och setet går välförtjänt till Gothia.

I fjärde set görs en ändring i att Sascha Gielow får starta på vänsterkanten. Detta visar sig vara vinnande drag då Sascha levererar i samtliga delar av spelet. Mot slutet av setet går han ner till servelinjen och sätter en hög press i sina servar som leder till att Malmö kan vinna matchen på ett säkert och komfortabelt sätt.

Matchen som helhet är en ganska jämn affär där det är smådetaljer som gör skillnaden. Gothia visar upp bra blockspel och ett otroligt inspirerat försvarsspel. Det vinnande konceptet för Malmö visar sig återigen vara den breda truppen och starka lagmentaliteten. Alla som kommer in från bänken gör det bra och när matchbollen är vunnen har alla 14 spelare bidragit till vinsten. Ett annat glädjeämne var stödet från publiken som kom upp i ett antal av 61 personer som kommit för att se volleyboll.

Nu väntar några veckors uppehåll innan Malmö åker upp till Falköping för att möta RIG den 13/11.

Jon Lindén
Md st dmedlem
Bli stödmedlem i Malmö VK! Endast 300 kr som ger dig fritt inträde på våra elitseriematcher.
Md elitserien logo vit
Md md intresse mvk
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub