Herr-A

Seger i grundseriens sista hemmamatch

Publicerad 2023-03-12 10:55

Malmö VK - Linköping VC 3-0 (25-16, 25-18, 26-24)

Sista hemmamatchen, och näst sista matchen, för säsongen utspelade sig hemma i Limhamns sporthall mot Linköping. Förra mötet gav vinst med 3-0 till Malmö men med jämnt spel och man var beredd på att Linköping kunde utmana med sina unga duktiga spelare.

I första set visar Malmö att man hämtat sig från förra helgens förlust genom att spela nästintill perfekt volleyboll. Bra mottagning lägger grunden för ett varierat anfallsspel där Malmö dödar bollen oavsett vem som får chansen. Linköping tvingas prioritera i sitt blockspel vilket öppnar upp luckor hos bortalaget som passare Oskar utnyttjar förtjänstfullt. Poängen strömmar in åt Malmö och setet avslutas 25-16.

Malmö fortsätter att spela bra i andra set men Linköping rycker upp sig och lyckas bättre i vissa moment som jämnar ut spelet mer. I andra halvan av setet sätter de bra press i serven och backar upp det med stabilt block-försvar som ger möjlighet för att ta ikapp några poäng. Andra set följer dock i stora drag det första och Malmö vinner setet med 25-18.

I tredje set fortsätter Linköping att kämpa på och lyckas att hålla sig kvar i början av setet och hindra Malmö från att dra ifrån. Lagen följs åt poängmässigt och med undantag för vänsterkant Nils som fortsätter att dominera i anfall tappar Malmö i effektivitet. Trots att det är jämnt i poängen tappar Malmö i energi och man gör ett dubbelbyte för att försöka förändra situationen. Vid underläge 17-18 gör LVC ett ryck (med lite hjälp av två nätrullare) enda fram till att de har setboll, 19-24. Malmö tar tillbaka serven och skickar ner center Magnus för att serva. Bra servar från hans sida och effektivt transitionspel från resten av Malmö leder till att man tar poäng efter poäng. Linköping börjar darra och bli mindre beslutsamma vilket ger Malmö chansen att ytterligare öka pressen. Ett block från andra center Igor ger matchboll och allt avslutas med ett härligt serveess från Magnus. Vinst 26-24!

Malmö tar en ny seger där man i två set imponerar stort men inte lyckas hålla uppe nivån helt mot slutet. Linköping imponerar genom att hålla uppe energin hela tiden även när det är stora skillnader i poängen. Detta ger utdelning då de snabbt kan ta chansen i tredje set när Malmö slappnar av vilket närapå leder till att matchen förlängs. Dagens MVP går till vänsterkant Nils Åkerman som är fantastisk i anfall och mer eller mindre dödar alla chanser han får.

Nu väntar säsongens sista match den 25/3 där Falköping står som motståndare. Kampen om serievinsten lever i skrivande stund och sannolikt krävs en vinst borta i Falköping för att Malmö ska säkra platsen högst upp i tabellen. Spännande!

Md st dmedlem
Bli stödmedlem i Malmö VK! Endast 300 kr som ger dig fritt inträde på våra elitseriematcher.
Md elitserien logo vit
Md md intresse mvk
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub