Seger mot Göteborg utökar sviten till 15!

Publicerad 2023-02-19 11:46
2023 mvk gbg

Malmö VK - Göteborg volleybollklubb 3-1 (21-25, 25-23, 25-19, 25-20)

Det var under lördagen dags för hemmamatch mot serietrean Göteborg. Ett femtiotal åskådare tog sig till Heleneholmshallen för att stötta Malmö och fick betalt med fin volleyboll och häftiga bolldueller.

Båda lagen kommer till start med några nyckelspelare borta. I första set inleder Malmö lite nervöst och Göteborg spelar stabilt och strukturerat. Man får upp många Malmöanfall i defense och omvandlar det till egna poäng. Hemmalaget tar timeout och fortsätter att kämpa på och lita på det egna spelet. Man går ikapp och vid mitten av setet har man en ledning på några bollar. Malmö har dock svårt att få till sitt block- och försvarsspel och bollarna trillar gång på gång ner på hemmalagets sida med små marginaler. Göteborg höjer också sin servepress och kan genom det kvittera och ta ledningen i slutet av setet. Några fler misstag från Malmös sida och setet avslutas till Göteborgs fördel 21-25.

I andra set fortsätter Malmö med att försöka få igång sin servemottagning. Högerspelare Fabian kliver fram och dödar flera bollar oavsett läge men Göteborg får ändå en liknande ledning som i första set. Malmö börjar tillslut hitta en högre nivå i mottagningen som man sen håller under resten av matchen. Man sätter också upp fina block och runt det kan Malmö börja spela bättre defense. Göteborg tar time out vid underläge 14-12 och plockar fram energi att fortsätta kämpa sig kvar i setet. Nils kommer in för hemmalaget för att stärka upp ytterligare i bakplan i servemottagning och försvar. Ett tight domslut går till Malmö och ger det lilla extra försprånget för att man ska kunna stänga setet även om Göteborg gör det spännande i slutet. En avslutande highlight är när center Magnus Kong-blockar ner Göteborgs anfall i mitten. Setet till Malmö 25-23.

I tredje och fjärde set är Malmös maskineri igång och man spelar bra i alla moment. Göteborg får tuffare att göra poäng och man blir lite fegare i den egna serven som tidigare varit vägvinnande för dem. På motsatt vis håller Malmö en jämn hög press i serve och tvingar Göteborg till egna misstag i anfall när man kommer till sämre lägen. Malmö slappnar av lite i slutet av seten och ger Göteborg chansen att putsa till siffrorna men vinner i slutändan ändå matchen på stabilt vis.

Dagens match är en välspelad sådan där Malmö efterhand hittar sin stabilitet och nivå man är van vid. Göteborg orkar inte hålla uppe nivån hela vägen och gör för många misstag för att vinna. Glädjande är att Malmö spelar bra och vinner även med viktiga spelare borta och att man kan visa upp den bredden i laget man har. Malmös vänsterkanter Elias och Sascha står för en fin insats där man snabbt hämtar sig från några tuffare perioder. Beröm går också till lagets libero Jon som bidrar med bra servemottagning genom hela matchen och försvarsräddningar när det behövs som mest.

Dagens MVP går till Fabian Ramén som står för en mäktig insats på högerkanten. En hög anfallseffektivitet ur alla möjliga lägen och några själadödande takblock på Göteborgs vänsterkant leder Malmö till dagens vinst.

Nästa match blir returmöte mot Habo B den 4/3 där man har chans att säkra seriesegern om man tar tre poäng. Välkomna till Heleneholmshallen då!