Herr-A

Segertåget fortsätter för Malmös herrar A

Publicerad 2022-11-20 15:06

Lunds VK – Malmö VK 1-3 (25-19, 20-25, 12-25, 18-25)

Under lördagen var det dags för derbymatch mot Lunds B som alltid brukar resultera i roliga och välspelade matcher. Bortamatch i Fäladshallen kändes ändå nästan som en hemmamatch med tanke på den korta bilfärden i jämförelse med övriga motstånd i serien. Lund har haft en svajig start på säsongen med lite variation i vilka spelare man har i truppen då man dels tagit en vinst mot Habo B men också tappat poäng mot enklare motstånd.

I första set öppnar Malmö starkt med bra sideout. Lund svarar dock med slit i försvarspelet och bra anfall genom duktiga Emil Borna men även från övriga kantanfallare. Malmö missar en del serve under setet och får inte till nivån i de som väl sitter i plan vilket gör att Lund kan spela utan press och hålla jämna steg med bortalaget. Vid 11 poäng tar Lund några bollar i rad och därmed också ledningen bland annat genom att utnyttja fingrarna i det stora Malmöblocket. Hemmalaget håller avståndet och mot slutet av setet ger Malmö bort några bollar genom enkla misstag vilket ger Lund setvinst med 25-19.

I setpaus samlar Malmö sig och andas ut då man vet att man har mer att ge och man gör också förändringar i startsexan för att se om det ger bättre effekt. Setet inleds dock med att Lund fortsätter att hålla en hög nivå i sitt spel samtidigt som Malmö fortsatt har svårt att komma in i ett flyt. Konsekvensen av detta är att lagen följs åt poängmässigt under större delen av setet. Vändningen blir när Malmö får några kortare serveserier genom passare Radomir och vänsterkant Nils där man får till sitt transitionspel och man vinner setet med 19-25.

I tredje set gör Malmö ytterligare justeringar i form av att man flyttar Fabian till högerkanten. En fantastisk start i Radomirs servar ger laget chans att slappna av och fullt ut hitta nivån i sitt spel. Man börjar hitta positioneringen i försvarspelet och sätter bock efter block. Lund fastnar i rotationer och när man inte längre klarar att hålla sin tidigare höga nivå rinner poängen ifrån dem fullständigt. 0-4 blir till 8-21 och sedermera vinst 12-25 till Malmö.

Malmö fortsätter med bra spel i fjärde set och även om Lund stretar emot så mycket man förmår får bortalaget några bollars fördel som utvecklar sig till en bekväm ledning. Lund gör flera byten för att försöka bryta men utan framgång och setet och matchen avslutas med 18-25 och vinst till Malmö.

Dagens match var inledningsvis en frustrerande historia för Malmölaget där man inte fick ut sin egna potential och inte lyckades sätta ordentlig press på Lund vilket gav dem möjlighet att spela ut och chocköppna med setvinst. Lund ska ha en stor eloge för det spelet man stundtals visar upp och till de unga anfallare som hittar kreativa lösningar mot Malmös block. Malmös styrka ligger fortsatt i den breda truppen man har vilken man lyckades använda på bästa sätt för att vända trenden till att säkra 3 poäng. Beröm till vänsterkanter Nils och Elias som gör en fin insats och även till Fabian som klarade bytet till högerkanten galant. Matchens MVP går till passare Radomir som kom in och bidrog med precis den servepress som laget behövde för att rycka ifrån Lund.

Malmö är fortsatt obesegrade och härnäst väntar bortamatch mot Engelholm på onsdagen den 30/11.

Md md intresse mvk
Md freegifmaker.me 2ibkx
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub