Herr-A

Serien lever vidare i herr div 1 södra

Publicerad 2023-03-05 11:32

Malmö VK - Habo B 0-3 (24-26, 16-25, 19-25)

På lördagen var det dags för en seriefinal mot Habo B i Heleneholmshallen. En match mot ett av seriens två bästa lag är alltid en stor utmaning. Lägg till att de kommer taggade och med revanschlust efter att Malmö vann förra mötet övertygande så växer utmaningen. Addera ytterligare att Malmö för dagen saknade fyra av sina viktiga spelare så såg matchen på papper ut att bli en mycket svår uppgift.

Första set inleds jämnt och Malmö spelar med en hög energi. Habo lyckas bra i sin servemottagning och är svåra att stoppa med sitt mycket snabba spel. Malmö svarar dock med att gång på gång ta sin egna sideout. Mot slutet av setet ligger man under med två bollar då Patrik Bertilsson går ner för att serva. Flera rena ess och i övrigt bra servar skakar om Habo och hemmalaget drar ifrån till ledning. Malmö spelar sig fram till setbollar och med lite mer fokus i enkla lägen hade setet varit avklarat. Istället går Habo upp till 24-24 och en (o)turlig felträff av Habos vänsteranfallare där bollen precis dalar ner i hörnet av Malmös planhalva ger dem setboll. De förvaltar chansen de får och snor setvinsten snöpligt framför ögonen på Malmö.

I andra set testar Malmö sin kreativa sida och stuvar om i uppställningen med spelare på helt nya positioner. Man får tyvärr en oturlig start då man direkt fastnar i en rotation med fin servepress från Habo. De ovana positionerna gör sig extra påminda i underläge och Habo drar ifrån rejält när de kan spela ut sitt spel. Energin och hoppet dalar och Malmö gör byten för att försöka komma tillbaka och hitta ny energi i laget med bra inhopp av både passare Anders och vänsterspiker Stefan. Man kommer till några bra anfall och putsar till poängen men Habo vinner tillslut ändå setet komfortabelt.

I tredje set har hemmalaget målet att ruska av sig förra set och hitta tillbaka till energin och attityden man hade i början av matchen. Det ser bättre ut och man har en ledning fram till nio poäng. En blandning av bra servar från Habo och att Malmö inte riktigt kommer till i anfall gör att bortalaget tar ikapp och går om. Två timeouter från Malmö men utan effekt och helt plötsligt har Habo ledningen 9-15. Malmö fortsätter dock att kämpa på och ett set som borde varit helt förlorat får nytt liv. I vänsterkant Patriks serve plockar Malmö några poäng och man hittar också sitt blockspel, framförallt via vänster Sascha. I slutändan är det flera servemiss från hemmalaget som omöjliggör mirakelvändningen och Habo vinner matchen välförtjänt med 3-0 i set.

Trots tuffa förutsättningar gör Malmö en bra insats i stora delar av matchen. Med lite färre egna misstag och större skärpa i enkla lägen, samt att turen skulle legat lite mer på hemmalagets sida, hade matchbilden och slutresultatet kunnat bli helt annorlunda. Man kämpar på bra tillsammans men hade kunnat plocka fram ännu mer energi och kämparanda än det man visade för dagen. Beröm går såklart till det unga talangfulla Habo som med sitt snabba anfallsspel gör det svårt för sina motståndare. Dagens MVP är en delad sådan mellan libero Jon och högerspelare Martins som gör sin första riktiga match i "hetluften" och gör det mycket bra i både anfall och serve.

Trots att Malmö bara förlorat en match och det är två matcher kvar att spela lever tabellen fortfarande. Det krävs att Malmö plockar 4 poäng på sina sista matcher för att säkra seriesegern. Välkommen till Heleneholmshallen den 11/3 då man möter Linköping!

Md st dmedlem
Bli stödmedlem i Malmö VK! Endast 300 kr som ger dig fritt inträde på våra elitseriematcher.
Md elitserien logo vit
Md md intresse mvk
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub