Herr-A

Serieseger!

Publicerad 2023-03-26 13:18


RIG Falköping B - Malmö VK 1-3

Inför seriespelets sista match fick Malmö åka upp till Frejahallen i Falköping för att möta gymnasieungdomarna i RIG:s b-lag. Historiskt har Malmö haft en tendens att vilja spela femsettare mot RIG. Turligt nog gav förhandsberäkningarna på tabellen att Malmö "bara" skulle behöva ta ett poäng för serievinst.

I det inledande setet spelar Malmö bra, framförallt genom att man sätter upp ett bra block som ger utdelning flera gånger i poäng. Möjligen är man lite övertaggad och gör en del egna misstag framförallt i serve vilket gör att Malmö får nöja sig med endast några bollars ledning fram till setvinst 20-25.

Nästa set fortsätter med volleyboll av bra kvalitet från båda sidor. Flera fina defenseinsatser leder till långa bolldueller där Malmö kan dra det längsta strået. Bortalaget sätter upp ett högt tempo i anfallspelet och drar ifrån till en tidig ledning. Vid ställning 6-11 till Malmö får vänsterspiker Sascha en boll i ansiktet som trycker till hans glasögon. Han fortsätter att spela större delen av matchen utan glasögon och gör det bra, trots att han inte ens kan se vem som servar på andra sidan. Falköping börjar att kämpa sig ikapp mycket genom ett uppoffrande försvarsspel. Man tar också fler risker i den egna serven vilket ger utdelning i flera ess. När setets slut närmar sig står det istället 19-17 till RIG. Högerkant Fabian steppar upp och tar poäng i både anfall och block men tillslut vinner Falköping ändå setet med 26-24.

Malmö behåller lugnet och fortsätter att lita på det egna spelet. Man får en liknande bra start som i förra setet. Den här gången släpper man dock inte in Falköping och utvecklar en stor ledning. Bekväm setseger med 13-25 och Malmö har säkrat förstaplatsen i serien!

Fjärde set går i samma anda som det förra med tidig ledning för Malmö. En period med sämre servemottagning ger RIG en liten chans att utmana matchbilden. Till slut är dock Malmö för starka och stabila och man vinner matchen med 22-25.

Malmö gör en bra sista match mot ett RIG som spelar bra i serve och försvarsspel. Matchens MVP går till höger Fabian som dundrar in poäng och tar ett stort ansvar i tighta lägen.

Med 17 segrar och en förlust skrivs segraren i Division 1 Herrar Södra: Malmö volleybollklubb! En otrolig säsong går mot sitt slut och avslutas på bästa möjliga sätt när Malmö gör ett försök på en plats i Elitserien den 1/4 och 15/4!

Md st dmedlem
Bli stödmedlem i Malmö VK! Endast 300 kr som ger dig fritt inträde på våra elitseriematcher.
Md elitserien logo vit
Md md intresse mvk
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub