Herr-A

Vinst 8 av 8 mot EVS

Publicerad 2022-11-11 17:30

Malmö VK – Engelholm EVS 3-0 (25-16, 25-20, 25-13)

På torsdagkvällen vankades det match i division 1 i Limhamns sporthall mot Engelholm efter närmare två veckors speluppehåll. Med tanke på Malmös intensiva inledning på säsongen kändes det som länge sedan det var match och detta i kombination med kvälls-vardagsmatch och ovan hall var det upplagt för spänning mot EVS:s unga duktiga lag.

Första set inleds lite trevande från hemmalaget med en stark insats från Engelholm. De spelar bra i alla moment och hindrar Malmö att rycka ifrån bland annat genom mycket fint förvarsspel. Detta leder till jämnt spel och jämna poäng där lagen följs åt upp till att ungefär halva setet gått. Engelholm börjar då att göra fler misstag i serve och i det övriga spelet samtidigt som Malmö får upp nivån i sitt anfall. Efter ett litet ryck till Malmös fördel rinner setet iväg och ger hemmalaget en setseger med 25-16.

I andra set gör Malmö lite byten och Nils som senaste veckorna fått axla en ny roll som passare kommer in. Detta gör han med bravur och fördelar passen med både tempo och god spelförståelse. Även Engelholm stuvar om i startsexan och lyckas med bra servepress och lite flyt i domsluten ta en tidig ledning. Malmö tar timeout och andas lite och lyckas därefter rycka upp sig och komma i kapp mycket tack vare fantastiska servar från vänsterkant Sascha. EVS tur att ta timeout men utan önskad effekt då Malmö fortsätter att springa iväg med poäng och hemmalaget skaffar sig en ledning som man håller fram till setslut 25-20.

I tredje set har Malmö momentumet med sig och Engelholm får svårt att hålla uppe nivån som krävs när Malmö sätter hög press genom bra spel. Hemmalaget får flera "runs" där man tar många poäng genom tunga hoppservar från högerkant Patrik. Värt att nämna är när Stefan Borisavljevic kommer in och testar vingarna som libero och bidrar med både stabil servemottagning och defense fram till att setet och matchen avgörs till Malmös fördel 25-13.

Malmö säkrar därmed sin åttonde raka vinst genom en stark laginsats där man vågar lita på att den egna nivån kommer att bära till seger. Man lyckas bra i anfall i alla utvägar och visar upp ett tålamod att kämpa vidare även i pressade situationer vilket i längden tvingar EVS till misstag. En nyckel för dagen (eller kvällen) blir Malmös starka servande där man både neutraliserar Engelholms vassa centerspel och ger sig chanser att spela ett snabbt och effektivt transitionspel.

Framröstad MVP är Johan Mårtensson som från vänsterkanten bidrar med en hög nivå i såväl mottagning, defense och anfall och som, som alltid, utgör en viktig stomme i Malmös spel.

Nästa match blir ett efterlängtat "derby" borta mot Lund B som spelas den 19/11.

Md md intresse mvk
Md freegifmaker.me 2ibkx
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub