Herr-A

Vinst i seriepremiären!

Publicerad 2022-09-24 19:40

Gothia - Malmö VK 1-3 (24-26, 25-23, 21-25, 23-25)

Malmös herrlag åkte upp till Göteborg för säsongens första match. Tre timmar i minibuss innebar ändå en av de kortare bortamatcherna i årets Division 1 "Södra" (ett litet urval är till exempel Linköping, Örebro och Habo).

Motståndet bestod av Gothia som är ett av seriens två göteborgslag. Det är alltid osäkert vilket lag man får möta vid en ny säsong så snacket inför matchen handlade om att vara med från början och starta igång det egna spelet.

Väl i hallen visar det sig att Gothia förstärkt ytterligare med elitserierutin i form av Jakob Tegenrot och Daniel Persson och det var upplagt för en match av hög kvalitet.

I första set börjar Malmö lite trevande och Gothia öppnar starkt med bra press i serve. Malmö lyckas dock svara upp med bra servemottagning. Setet innehåller många spektakulära bollar och Gothia får upp många hårda spikes från bortalaget. Malmö missar dock alldeles för mycket serve vilket gör att man aldrig får chansen att ta ledningen. Istället är det Gothia som har flera bollars ledning när setet går mot sitt slut. Tack vare en enorm kämparinsats lyckas Malmö dock vända setet och sno vinsten ur Gothias händer 24-26.

Andra set går i liknande anda med mycket jämnt spel. Malmö tappar lite enkla bollar med lite sämre kommunikation och fokus. Mot slutet av setet är det öppet för vem som helst men med några viktiga poäng tar Gothia segern 25-23.

I tredje set gör Malmö lite byten. Bland annat kommer Martins Veiss in på högerkanten. Laget steppar upp tillsammans och Martins har en närmast perfekt effektivitet i de actions han gör. Helt plötsligt börjar Gothia också missa sina servar vilket ger Malmö en behaglig ledning genom setet och setvinst med 21-25.

I fjärde set klaffar allt för Malmö och man sätter hög press på hemmalaget genom att spela bra i praktiskt taget alla moment, serve, sideout och transition. Som sig bör kämpar sig Gothia dock kvar och avslutningen blir mycket spännande innan setvinsten tillslut är Malmös och man står som vinnare av matchen.

Härliga tre poäng i säsongens första match mot ett motstånd av mycket hög kvalitet. Malmö lyckas med målet att använda hela sitt lag för att vinna och visar på en stark laganda och fighting spirit. Även i de tunga perioderna i matchen håller alla huvudet högt och kämpar tillsammans.

Extra lysande stjärnor är idag vänsterkant Fabian Ramén och passare Oskar Björk. Fabian sätter tunga spikes i alla möjliga lägen och Oskar gör smarta val med hög precision i sina pass vilket leder till många singelblock.

Nästa match spelas imorgon (!) mot seriens andra Göteborgslag Göteborg Volleybollklubb

Md st dmedlem
Bli stödmedlem i Malmö VK! Endast 300 kr som ger dig fritt inträde på våra elitseriematcher.
Md elitserien logo vit
Md md intresse mvk
Md basesport ny logo
Md logga alone 500x172
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub